JJC Zanshin vzw

Logo JJC Zanshin

Wij heten u van harte welkom bij Ju-jitsuclub Zanshin vzw. Wij zijn een dynamische ju-jitsuclub die zowel op competitief vlak als op recreatief vlak trainen, zodat iedereen, op welk niveau dan ook, zich bij ons thuis voelt.

Bij ons kan jong en oud terecht. Bij onze jeugdgroep, "De Jonge Draken" kunnen kinderen van 7-12 jaar oud trainen, bij de volwassenen kan iedereen vanaf 12 jaar terecht.

Nee is Nee!

Stop Hand

Deze pagina's dienen als ondersteuning voor een cursus zelfverdediging voor vrouwen. Aan de hand van deze pagina's krijg je een idee van wat je kan verwachten. We organiseren deze cursus omdat we als specialisten in zelfverdediging een heel aantal vrouwen kunnen helpen. Het hoofddoel van de cursus is niet om enkele "truken" te leren, maar om een aantal principes aan te brengen om

Logo PDF Flyer - Verspreiden !!
Logo PDF Promo filmpje.

Dit stuk van onze site is een "work in progress", dus alle feedback is welkom!

Uw lesgever

Gaston Verelst

De lessen worden gegeven olv Gaston Verelst, 5de dan Ju-jitsu. Gaston geeft reeds meer dan 30 jaar les in zelfverdediging en heeft ook reeds verschillende succesvolle cursussen voor vrouwen gegeven. Hij is reeds 15 jaar hoofdtrainer van JJC Zanshin. Hij wordt bijgestaan door de zwarte banden van onze club.

De lessenreeks

Elke les begint met een lichte functionele opwarming. Tijdens de opwarming wordt een aantal principes reeds (onbewust) ingeoefend. De opwarmingsoefeningen staan niet op deze site. Als er vraag naar is kan dat later toegevoegd worden.

Tijdens de lessen worden de onderstaande principes verder uitgewerkt. Dit wordt gedaan door specifieke oefeningen en door technieken in te trainen. Het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk technieken van buiten te leren, maar wel om de juiste principes te leren toepassen. Dit staat dan ook centraal tijdens de cursus.

Vitale punten

Wanneer we ons als vrouw verdedigen kunnen we niet rekenen op onze kracht. De aanvaller zal waarschijnlijk sterker zijn dan wij. Dit is natuurlijk waar Ju-jitsu uitblinkt!

Als we onze aanvaller willen uitschakelen moet dit zo efficient mogelijk zijn. Dit kan door de vitale punten te gebruiken. Het is duidelijk dat op iemand zijn borst stoten veel minder impact zal hebben dan een vinger in zijn oog te steken.

Verder lezen »

Onze natuurlijke wapens

De mens is van nature uitgerust met een aantal wapens, die we altijd ter beschikking hebben. Dit zijn onze handen, voeten, ellebogen,... We hebben verrassend veel wapens die we kunnen inzetten, als we maar weten hoe ze te gebruiken.

Dit kan je enkel leren door op stootkussens te werken!

Verder lezen »

Andere beschikbare wapens

Meestal heb je wel iets op zak dat je kan gebruiken om je eigen natuurlijke wapens te versterken. Mits dit op een juiste manier gebruikt wordt is dat een grote hulp. Als je niet weet hoe het te gebruiken is het op zijn best inefficient, en anders vermindert het gewoon je kansen.

Verder lezen »

Principes

Er zijn een heel aantal principes in zelfverdediging. Als je die kent en correct toepast dan worden je kansen op een goede verdediging veel beter. Die principes omvatten oa het gebruik van de juiste (natuurlijke) wapens op de juiste vitale punten, het gebruik van klemmen, evenwichtsverbreking, ...

Verder lezen »

Referenties

Verder lezen »


www.000webhost.com