JJ Witte band

Je eerste training

Je gaat voor de eerste keer mee trainen. Proficiat! Wat moet je allemaal weten? We geven hier al wat informatie.

Proeflessen

De eerste 3 lessen zijn gratis. Het zijn proeflessen waarin je kan bepalen of ju-jitsu een goede sport is voor je. Natuurlijk zijn wij zeker dat dit zo is, maar je kan dit best zelf ervaren. Het is het beste om ineens een proefles mee te doen in plaats van te komen kijken, dan weet je ineens hoe we trainen, hoe goed de atmosfeer op de mat is. We maken er ook een punt van om iedereen goed op te vangen tijdens de training. Dus je bent welkom.

Kledij

Je zal waarschijnlijk nog geen ju-jitsugi (kimono in de “volksmond”) hebben, dat is geen probleem. Tijdens de eerste trainingen kan je best losse kledij dragen, zoals een joggingbroek met een T-shirt. Je draagt best een lange broek, anders kunnen je knieën wel eens open liggen tegen het einde van de training. We trainen op blote voeten, dus dat is ook gemakkelijk.

Wanneer je beslist om je in te schrijven zal je een gi nodig hebben. Je mag die zelf aankopen, of via onze webshop. We groeperen de aankopen een beetje dus het kan iets langer duren.

Op de mat

Voor de training wordt er meestal wat gebabbeld of gespeeld, tot er opgelijnd wordt. De trainer (sensei) zal dan vragen om op 1 lijn gaan te staan. De lijn is volgens graad, de leden met de hoogste graden (zwarte banden en hoger) staan links, en rechts staan de witte banden. Vermits je net begint mag je helemaal rechts aansluiten. Wanneer je examen doet voor een hogere graad (en slaagt) schuif je automatisch op.

De training begint met de gezamenlijke groet. Dit is het officiële begin van de training. Tijdens de training zijn er individuele oefeningen, en oefeningen met partner. Probeer de oefeningen zo goed mogelijk mee te doen, maar hou er rekening mee dat je de dag nadien niet te veel spierpijn wil. Dus als het niet gaat stop dan even. Na enkele trainingen zal het al veel beter gaan. Voor de oefeningen met partner mag je kiezen met wie je wil trainen. Wees vooral niet bang om iemand uit te kiezen met een hoge graad, iedereen is er om je te helpen. In gevechtssporten is het de gewoonte dat hogere banden lagere banden zoveel mogelijk helpen.

Vragen?

Waarschijnlijk heb je nog wat vragen. Of misschien komen er nog vragen op tijdens de training? Aarzel niet om je vragen te stellen.