Sensei Gaston Verelst

Eerste trainingen

Gaston begon in 1979 te trainen bij de toenmalige Ju-jitsuclub Samourai te Ekeren-donk. Hij trainde er meer dan 8 jaar olv sensei Jef Perun die hem een stevige basis in Ju-jitsu aanleerde. Er viel zeer veel te leren bij sensei Perun, Gaston miste dan ook bijna geen enkele training! Nadien werd het duidelijk dat om zijn ju-jitsu skills verder uit te bouwen een specialisatie in karate en judo nodig was. Daarom begon hij trainen bij karateclub Budo-kwai te Merksem. Ondertussen trainde hij ook nog Judo te Kapellen.

Na enkele jaren karate getraind te hebben te Merksem verplaatste hij zijn karate trainingen naar Karateclub VORIS Schoten. Daar had hij het voorrecht om met verschillende wereldkampioenen te kunnen trainen.

Ondertussen kwam hij in contact met sensei Vince Morris (Kissaki-kai karate), waar hij gedurende meer dan 10 jaar regelmatig stages bij volgde. Dit was een “eye-opener” en heeft nog steeds een grote invloed op zjin huidige stijl in Ju-jitsu. Tijdens het Kissaki-kai summercamp in 2000 kwam Gaston zo ook in contact met Rick Clark (8ste dan USA). Hij nodigde hem uit in zijn dojo en was gedurende meer dan 10 jaar de Europese vertegenwoordiger van Ao-Denkou-kai. Gedurende deze jaren volgde hij sensei Rick Clark op de voet, en hij behaalde ook zijn eerst dan Ao-denkou-jitsu bij hem. Ook deze invloeden zijn nog zeer merkbaar in zijn stijl!

Tijdens een stage te Denemarken kwam hij in contact met soke Norbert Domrös (10de dan, Duitsland). Momenteel traint Gaston zeer hard om zijn 6de dan bij soke Norbert Domrös te behalen. Hij probeert dan ook om zoveel mogelijk stages mee te volgen, en organiseert jaarlijks de Belgische toer van soke Domrös.

Ervaringen als lesgever

JJC Samourai, Ekeren-donk

Vanaf de leeftijd van 16 jaar gaf Gaston regelmatig les bij JJC Samourai. Wanneer sensei Jef Perun geen les kon geven nam Gaston de les over. Hieraan zien we dus dat hij al meer dan 40 jaar ervaring heeft met les geven.

JJC Bushido, Zandvliet

Ondertussen kreeg Gaston het aanbod om les gaan te geven bij JJC Bushido Zandvliet, waar hij 5 jaar lang hoofdtrainer was. Onder zijn leiding behaalde JJC Bushido verschillende wedstrijdsuccessen in Ju-jitsu Fighting.

JJC Luchtbal

Nadien verplaatste hij definitief naar JJC Luchtbal, waar hij al een tijdje mee trainde. Hij werd de eerste assistent trainer voor vele jaren, verantwoordelijk voor vele trainingen 🙂 Tijdens deze periode boekte JJC Luchtbal ook verschillende nationale successen op wedstrijdgebied, zowel Fighting als Duo games.

JJC Zanshin, Ekeren

In 2001 besloot Gaston om (eindelijk) zijn eigen club op te richten te Ekeren. De naam werd JJC Zanshin. Hier geeft hij tot op heden nog steeds (met veel plezier) les! We hebben tot op heden verschillende Belgische kampioenen gekweekt, en zelfs wereldkampioenen! Een eigen club geeft natuurlijk ook de mogelijkheid om stages te organiseren. Gaston organiseert geregeld judolessen en stages olv binnen- en buitenlandse (groot-)meesters.

Stages in binnen- en buitenland

Gaston wordt regelmatig gevraagd op stages in binnen- en buitenland. Jaarlijks wordt een stage georganiseerd te Vlissingen waar hij ook mee les geeft. Hij geeft ook verschillende keren per jaar les in Nederland, Duitsland en Zweden. En natuurlijk zijn er ook regelmatig binnenlandse stages waar hij te zien is.

Federale trainingen

Gaston geeft reeds meer dan 15 jaar mee de federale trainingen in de VJJF. Hij is ook reeds verschillende jaren lid van de stijl-technische commissie voor de stijl FVH waar hij mee het technische beleid bepaalt.

Belangrijkste graden en cursussen

Ju-jitsu

 • 1992 – 1ste dan
 • 2002 – 2de dan
 • 2007 – 3de dan
 • 2013 – 4de dan in België en Duitsland (Domrös style)
 • 2015 – 5de dan in Duitsland (Domrös style)
 • 2018 – 5de dan in Belgïe
 • 2023 – 6de dan in Belgïe
 • Gaston zit ook reeds enkele jaren in de stijltechnische commissie voor de stijl “Van Haesendonck.” Zo kan hij mee het technische beleid bepalen van onze mooie stijl!

Ao-Denkou-Jitsu

 • 2002 – 1ste dan

Andere graden

 • Ondertussen werkt Gaston aan zijn zwarte band judo. Hij traint hiervoor bij Judoclub Merksem olv Peter Smolders en Ilse Heylen. Momenteel heeft hij een bruine band (1ste kyu).
 • Hij behaalde ook een 1ste kyu in Shotokan karate.
 • Hij volgde ook met succes een opleiding tot assistent trainer (kasama) in escrima (Filipijnse gevechtssport).

BLOSO

Gaston behaalde bij BLOSO Zijn diploma’s initiator en Instructeur B.

MAAS International

Gaston werd benoemd tot verantwoordelijke voor MAAS België. Voor meer informatie over MAAS: https://maasint.com/

Logo MAAS