Pepperspray / deo
Ju-jitsu,  Principes

Andere wapens

We bespreken hier wapens die je mogelijk altijd bij hebt. Dit zijn bijvoorbeeld : sleutels, boekje, … We bespreken hier niet : messen, stokken, ‘body-guards’, traangas, revolvers en zo verder, vermits dezen toch illegaal zijn. Wat niet wegneemt dat ze zeer effektief kunnen zijn !

Bespreking van enkele andere wapens

Grote paraplu. In België hebben we die soms wel eens bij. Er is maar één grote fout die je kan maken met een paraplu : ermee proberen te slaan. Het beste dat je kan doen is de paraplu gebruiken als een steekwapen. Als je steekt, richt je de punt van de paraplu op het hoofd / keel van de tegenstander. Hij zal hierdoor gegarandeerd naar achter gaan.

Kleine paraplu. Moderne paraplu’s hebben geen echte punt meer en zijn veel compacter. Deze kunnen we eventueel nog gebruiken om mee te slaan. Maar dan is het wel belangrijk dat we ineens op een goed vitaal punt zitten. Enkel de neus en de testes komen hiervoor in aanmerking.

Tijdschrift. Als we dit oprollen krijgen we een prachtige korte stok (te gebruiken als een kleine paraplu).

Sleutels. We kunnen met de sleutels in het gezicht van de tegenstander slaan. Hierbij vooral op de ogen richten. Een tweede mogelijkheid is om de sleutels in de vuist te houden, tussen de vingers, en zo te stoten.

Bic. Hiervan gebruiken we voornamelijk de punt. Dit kan helpen om je te bevrijden. Door met de punt te drukken bij de tegenstander moet deze lossen. We kunnen ook de bic vastnemen aan beide uiteinden, en onder de tegenstander zijn neus duwen. om ons zo te bevrijden.

Glas, zakdoek, sleutels, peper, zout, kledij, … Al deze attributen kunnen gebruikt worden om de tegenstander even af te leiden, door ze gewoon naar zijn gezicht te werpen. Dit geeft ons even de tijd om te reageren.