Corona maatregelen

(update 3/9/2020)

Zoals iedereen weet zijn we door het Coronavirus beperkt in onze mogelijkheden. Maar een onderdeel van Martial Arts is flexibiliteit. Niet enkel van het lichaam, maar zeker ook van onze geest. We geven ons dus niet gewonnen en zochten een alternatief.

Wat hebben we om mee te werken?

We kregen op 3/9 een mail met nieuwe inlichtingen ivm onze sporthal. We mogen trainen met de volgende beperkingen (versoepeld):

 1. Het aantal mensen dat tegelijk in de zaal mag hangt af van de oppervlakte van de zaal. Voor ons zaaltje is de limiet gezet op 30 personen (inclusief de trainer) bij de Jonge Draken (-12 jaar), en 15 personen (trainer inclusief) bij de Wijze Draken).
 2. Er mag met contact getraind worden.
 3. Toeschouwers zijn niet toegelaten in de zaal.
 4. Kleedkamers en douches zijn niet toegankelijk. Dus kom in je gi naar de sporthal.

Hoe lossen we dit op?

Het is duidelijk dat deze situatie nog lang zal duren. Dus tot dan moeten we creatief omgaan met de situatie.

Bij droog weer

Als het weer het toelaat zullen we buiten trainen op het grasveld naast de sporthal. Daar is geen beperking op het aantal deelnemers. Je mag in gewone sportieve kledij trainen, met sportschoenen. We passen de trainingen wel aan aan het terrein.

Gewoonlijk wordt er tijdens de training regelmatig gevraagd om te wisselen van partner. Dat gaan we nu niet doen om het risico op besmetting zo veel mogelijk te vermijden.

Bij slecht weer

Bij slecht weer trainen we binnen, en wordt alles nog wat moeilijker, vooral vanwege de beperking van 13 personen. Daarom gaan we trainen in 3 groepen:

 • 19u tot 20u: Jonge Draken. Hier verandert niets, behalve dat je geregistreerd moet zijn.
 • 20u tot 21u: Wijze Draken 1.
 • 21u tot 22u: Wijze Draken 2.

Probeer niet te lang op voorhand te komen, maar wel op tijd. De Corona verantwoordelijke zal de groep komen ophalen aan de inkom van de sporthal op het uur dat de training begint. Dit om te vermijden dat er binnen “gedruppeld” wordt.

Mondmaskers zijn niet verplicht tijdens de training, maar wel op alle andere openbare plaatsen.

Registratie

Je moet je registreren voor elke training. Dit is een wettelijke verplichting, om contact tracing mogelijk te maken. Wij gebruiken datumprikker.nl.  Klik op de link https://datumprikker.nl/p3xe7ikwagd7p5rt om je op te geven.  Je mag je inschrijven in één van de groepen. Tot de dag voor de training mag je je slechts in 1 groep inschrijven. Als er op de dag zelf nog plaats is mag je je ook in de andere groep inschrijven.

Enkel leden van de club mogen inschrijven. Als je voor een training niet bent geregistreerd mag je ook niet meedoen. Dit geldt ook voor de Jonge Draken.

Opmerking. Als je niet kan komen schrijf je dan ook niet in, zodat iedereen de kans krijgt om mee te trainen. Als je al ingeschreven bent, verwijder dan je inschrijving.

Opmerking. Ook voor de buitentrainingen moet je geregistreerd zijn. Je mag dan in één van de 3 groepen (jong draken, wijze draken 1, wijze draken 2) van die dag inschrijven. Door een technische beperking kunnen we het aantal toegelaten deelnemers niet veranderen.

Communicatie

Alle officiële clubcommunicatie zal verlopen via onze gesloten Facebook groep “JJC Zanshin”. https://www.facebook.com/JJCZanshin. Vermits de trainingen zullen afhangen van het weer kan je best even checken voor elke training.

Contactloze trainingen

Momenteel is dit niet meer nodig in onze dojo.

Dit is duidelijk een partypooper, maar we hebben toch heel wat mogelijkheden.

 • Functionele oefeningen. Drills op de grond, bewegingsvormen, …
 • Karate kata’s + kihon.
 • Valoefeningen.
 • Wapentraining.

Is dit ideaal?

Dit is duidelijk geen ideale situatie maar we doen ons best om er iets van te maken. Ju-jitsu trainen zonder contact is hetzelfde als zwemmen zonder water, daarom proberen we zoveel mogelijk buiten te trainen.

Lange termijn planning

We zijn op zoek naar een grotere zaal, waar wel met contact getraind kan worden. Maar dit vraagt tijd en een beetje geluk.

Vragen?

Dit is een complexe materie. En er verandert regelmatig wel iets. We kunnen ons dus indenken dat je nog vragen hebt. Aarzel niet om ons te contacteren.

Mail: info@zanshin.be

Dringende vragen: 0475.304.804 (Gaston)

Enkele referenties

https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

https://www.sport.vlaanderen/media/13605/affichesporters.pdf

https://www.vjjf.be/corona–nieuws-en-info.html