Corona maatregelen

(update 7/7/2020)

Foto

Zoals iedereen weet zijn we door het Coronavirus beperkt in onze mogelijkheden. Maar een onderdeel van Martial Arts is flexibiliteit. Niet enkel van het lichaam, maar zeker ook van onze geest. We geven ons dus niet gewonnen en zochten een alternatief.

Wat zijn de (huidige) beperkingen?

  • We mogen in de zaal trainen, maar we moeten voor iedereen 10 m² plaats voorzien. In de praktijk betekent dit dat we met maximum 10 personen in ons zaaltje kunnen. Dus dat is geen optie.
  • We mogen ondertussen al wel contact maken, maar 1,5m blijft terecht de norm. Tijdens de trainingen kunnen we wel al iets meer doen!
  • We zorgen voor handgel die voor en na de training door IEDEREEN moet gebruikt worden.
  • We zetten elke dinsdag en donderdag een berichtje op onze Facebook pagina om de training te bevestigen. https://www.facebook.com/JJCZanshin

Hoe hebben we dit opgelost?

Onze locatie is voorlopig veranderd naar park Hof de Bist. De trainingsuren blijven hetzelfde. Dit betekent dat de “Jonge Draken” op dinsdag- en donderdagavond om 19u samenkomen aan de ingang op de parking van Hof de Bist. We gaan dan in groep naar “onze boom”. De “Wijze draken” komen tegen 20u naar onze boom.

De trainingen zijn momenteel individueel. We staan in blok met voldoende plaats tussen iedereen en doen Ju-jitsu gerelateerde oefeningen. Karate is een onderdeel van Ju-jitsu, en dat kunnen we nu verder uitdiepen. Ook kunnen we een aantal oefeningen (zoals bv worpen) intrainen zonder partner, waardoor we op andere details kunnen werken. We mogen ook al wat contact maken, dus bv klemmen zijn nu ook mogelijk. En natuurlijk is het gedeelte conditietraining er nog! Kortom, inspiratie genoeg om nog heel de zomer zo te trainen.

Er is natuurlijk wel een probleempje: als het slecht weer is kunnen we niet trainen. We zetten elke dinsdag en donderdag een berichtje op onze Facebook pagina om de training te bevestigen. https://www.facebook.com/JJCZanshin

Enkele referenties

https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

https://www.sport.vlaanderen/media/13605/affichesporters.pdf

https://www.vjjf.be/corona–nieuws-en-info.html